SOLITARNOST !!!

Program počinje umetničkim radionicama i igrama za najmlađe. U 17h biće predstavljene rukotvorine nastali tokom projekta: unikatne stolice, ptice i muzički instrumenti od recikliranog materijala….
U 19h oba dana biće održani koncerti muzičara koji stvaraju i žive u soliteru na Banjici. U subotu koncert počinje izvornom narodnom muzikom u izvođenju folklorne grupe „Košuta” i  kamernog hora „Smilje”. Zatim binu preuzimaju rok muzičari iz benda „Rok bulevar”, a koncert završava pank grupa „888”.
U nedelju nastupaju hip hoper DaDo i projekat Omly Stile Vere Sablić i Katarine Stanišić.
Na kraju programa biće prikazani dokumentarni filmovi: prve večeri, u subotu, otvoreni bioskop ispred solitera premijerno prikazuje „Dobar dan Banjice”, a druge večeri, na samom kraju festivala, dokumentarni film  „Muzički soliter”. Autori filmova su Mina Sablic i Aleksandar Papajic, a producent je umetnička grupa Bazaart.
Tokom čitavog trajanja festivala, kao svojevrsni work in progress, studenti umetnosti i stanari stvaraće mural koji će na simboličan način predstaviti kako stanovnici solitera vide život na Banjici.
Projekat „Dobar dan” podržava Ambasada kraljevine Norveške u Beogradu.