Otvoreni POZIV za razmenu praksi koje neguju VREDNOSTI ZAJEDNIŠTVA

Deseta nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem posvećena saradnji kulture i obrazovanja
(u pripremi)

 DA  SAM  JA  NE(T)KO
S n a g a   z a j e d n i š t v a
29.6 – 02.7.2024, Beograd

Udruženje BAZAART već 10 godina okuplja praktičare i praktičarke i sve zainteresovane za povezivanje i saradnju kulture i obrazovanja, na sada već tradicionalnoj godišnjoj konferenciji.

Tema ovogodišnje, desete konferencije koja je u pripremi, jeste ZAJEDNIŠTVO.

Tokom četiri dana, kroz različite aktivnosti ćemo preispitivati, graditi i delovati u skladu sa vrednostima na kojima se zasnivaju inkluzivne, podržavajuće i održive zajednice u oblastima kulture i obrazovanja.

Takve su vrednosti solidarnost, odgovornost, ravnopravnost, različitost, poštovanje, empatija, saradnja, posvećenost, poverenje…

Ako imate praksu ili projekat kroz koji se neguju VREDNOSTI ZAJEDNIŠTVA, pozivamo vas da ih podelite sa nama.

KOME JE NAMENJEN POZIV?

Pozivamo pojedince, organizacije i ustanove iz oblasti kulture i obrazovanja iz Srbije i regiona, da predstave i podele svoje prakse/projekte koji doprinose negovanju vrednosti zajedništva, odnosno formiranju zajednica različitih, a ravnopravnih.

ŠTA TEŽIMO DA POSTIGNEMO NA OVAJ NAČIN?

Cilj razmene praksi/projekata jeste da se drugi učesnici podrže da razvijaju zajedništvo u okruženjima u kojima rade. Kroz predstavljanje, trebalo bi da ponudimo odgovor na pitanje „Kako se mogu negovati vrednosti zajedništva?“

Prakse/projekte treba predstaviti na način koji podstiče diskusiju i promišljanje o primeni metodologije u različitim okruženjima.
Na raspolaganju su različiti formati – radionice, izlaganja sa diskusijom, panel diskusije, izvođenje kreativnih radova…

ŠTA MOŽETE OČEKIVATI OD NAS? 

Možete očekivati podržavajuće okruženje u kom se vrednuju kreativnost, otvorenost za preispitivanje i spremnost da se menja.

Kako bismo podržali učesnike da jasno artikulišu kako neguju vrednosti zajedništva, organizovaćemo susret sa izlagačima odabranih praksi/projekata pre same konfrencije, gde ćemo razgovarati o koncepciji i ciljevima konferencije i odabranih praksi/pojekata.

KAKO I DO KADA SE MOŽETE PRIJAVITI
ZA PREDSTAVLJANJE NA KONFERENCIJI?
 

Svoje prakse/projekte prijavljujete putem onlajn obrasca (G-form) kom se pristupa OVDE.

Poziv je otvoren do 5. juna (sreda).

Autori praksi će o rezultatima selekcije biti obavešteni do 7. juna 2024 (petak).

Čekamo vas da zajedno tragamo za odgovorom na pitanje:

KAKO NEGOVATI VREDNOSTI ZAJEDNIŠTVA?