Početak novog projekta OSTRVA / ISLANDS

Prezentacijom u UK Parobrod u Beogradu zvanično je otpočeo novi projekat BAZAARTA i partnera iz Srbije, posvećen primeni drame u obrazovanju. Projekat OSTRVA podstiče dijalog između učesnika u obrazovanju i osnažuje nastavnike da postanu nosioci obrazovne reforme. 

Na prvoj tribini pod nazivom POVEŽIMO OSTRVA! učešće su uzeli: Ljubica Beljanski Ristić (CEDEUM), Ivana Ćirković (Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa civilnim društvom), Ivana Mihajlović (učenica Škole za dizajn tekstila, Beograd), Dušica Blagojević (OŠ Milan Rakić, Novi Beograd), Katarina Popović (Katedra za andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu), Božidar Dimić (Klub studenata pedagogije), Smiljana Tucakov (CEKOM), Tatjana Živanović (HRAST, savetnica u Školskoj upravi Niš), Biljana Radosavljević (Pedagoško društvo Srbije), kao i brojni nastavnici, pedagozi i studenti – budući nastavnici.

Tribinu i radionicu POVEŽIMO OSTRVA! vodile su Marina Milivojević-Mađarev, Sunčica Milosavljević i Mina Sablić (BAZAART).

Radionica je dala brojne ideje za unapređenje saradnje između aktera u obrazovanju u Srbiji. Ove ideje će partnerske organizacije razraditi na zajedničkom treningu koji sledi tokom januara, a koji je posvećen pripremi uspostavljanja Lokalnih trening centara za primenu drame u obrazovanju LOTREC u Zrenjaninu, Smederevu, Beogradu i Nišu.