“Na razgovoru” – dečja predstava

6.jun 2013: Dramska grupa “Mali i veliki” pripremila je i izvela predstavu “Na razgovoru” u OŠ “Milan Rakić” na Novom Beogradu i na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu.
Predstava govori o usamljenosti mladih u okruženju gde im dovoljnu pažnju ne posvećuju ni škola ni roditelji. Mladi koji ostaju prepušteni sami sebi, probleme rešavaju na nama pomalo čudan i možda grub način, ali ako se malo udubimo, primetićemo da su njihova rešenja odraz našeg ponašanja prema njima.
Predstava preispituje koje su vrednosti ključne našoj omladini, ali nam i skreće pažnju da ih poslušamo i prihvatimo njihova rešenja, jer bi ona mogla i nama da pomognu. Teme su realizovane na duhovit i deci blizak način.
Predstava je pripremljena tokom ove školske godine na kreativnin radionicama koje su vodile Nataša Milojević, Dubravka Subotić i Olivera Milojević uz podršku nastavnice Dušice Blagojević i zaposlenih u školi. Saradnja sa OŠ “Milan Rakić” otpočeta je 2012. godine osnivanjem generacijski mešovite dramske grupe “Mali i veliki” u okviru projekta Dramska edukacija za interkulturalno učenje IDEAL.