Art Fora – Art4A – community art

Art Fora – Art4A je novi projekat BAZAARTA i partnera CRCR iz Niša, CEKOM iz Zrenjanina i PATOS iz Smedereva. Projekat podržava Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu.
Art Fora se bavi tzv. community art-om – umetnošću u zajednici. Community art je kao pojam nastao šezdesetih godina prošlog veka.Grupe avangardnih umetnika odlazile su u druge zajednice (communities) i zajedno sa meštanima stvarali umetnička dela čije su opšte ljudske i umetničke dimenzije dobijale na snazi upravo zbog jakog lokalnog pečata.
Radeći u community art-u pojedinac postaje svestan važnosti ličnog angažovanja na unapređenju lokalne zajednice i neophodnosti sagledavanja svog rodnog mesta kao aktivnog dela veće zajednice.

Neizbežan deo ovakvog projekta je i humor koji se kod nas ugnezdio već u samom nazivu Art Fora – Art4A. Biće zabavno, biće korisno, biće poučno i nadasve duhovito. Pridružite nam se! Prvo veliko okupljanje – zajednički trening svih partnera održaće se u Nišu gde će domaćin biti partnerska organizacija CRCR – Centar za razvoj civilnih resursa.