7. nacionalna konferencija o saradnji kulture i obrazovanja: KREATIVNO OBRAZOVANJE – SPREMNOST ZA NESPREMNOST – Praksa

BAZAART u partnerstvu sa Centrom za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM i Ustanovom kulture „Parobrod“ POZIVA VAS da se PRIJAVITE za:

Sedmu nacionalnu naučno-stručnu konferenciju sa međunarodnim učešćem:

KREATIVNO OBRAZOVANJE: SPREMNOST ZA NESPREMNOST

II deo: PRAKSA

04 – 07. jul 2021. (nedelja-sreda) UK Parobrod, Beograd

Ovogodišnja, sedma po redu konferencija posvećena saradnji kulture i obrazovanja drugi je, ’živi’ deo prošlogodišnje koja se održala u vanrednim uslovima pandemijskih ograničenja. U decembru 2020. godine, u skladu sa jedino prihvatljivim mogućnostima, umetnici i obrazovni stručnjaci okupili su se u virtualnom prostoru da razmene razmišljanja o pristupima i načinima kako pripremiti mlade generacije za neizvesnu budućnost. Govorili smo o nužnosti snažnijeg uključivanja kulture i kreativnosti u koncept obrazovanja, kako bi obrazovna iskustva kod učenika razvila „spremnost za nespremnost“. Praktični programi – radionice, prezentacije, predstave, debate – koji imaju suštinsku i najveću vrednost za afirmisanje kreativnog, kritičkog i ekološki usmerenog obrazovanja, odloženi su za vreme nakon, ili bar u pauzi pandemije. Ovogodišnja konferencija stoga pre svega predstavlja ’žive’ i interaktivne programe gde se nastavnici i umetnici mogu sresti, upoznati, povezati, učiti i stvarati zajedno u različitim umetničkim disciplinama i izrazima.

PROGRAM: Tokom četiri konferencijska dana, brojni umetnici i nastavnici predstaviće načine i rezultate svog rada. Prvi dan biće posvećen onlajn programima koji će i nakon pandemije omogućavati da se osobe sa različitih lokacija okupe i rade zajedno. Drugi, treći i četvrti dan donose prilike za razmenu iskustava kroz prezentacije autora i praktičara, razgovore u forumu, kreativne i inovativne radionice, umetničke događaje i druženja. Sa nama će biti autori, umetnici i umetnički pedagozi, nastavnici i studenti iz Ljubljane, Zagreba, Kragujevca, Kruševca, Niša, Novog Sada, Pančeva, Pirota, Zaječara i Beograda, a doneće nam i dah Francuske i Norveške.

UMETNIČKI PROCESI SU PROCESI UČENJA Ako i Vi u to verujete, pridružite nam se!

Agendu Konferencije možete preuzeti OVDE.

Učesnici slobodno biraju programe u kojima će učestvovati. Učešće je slobodno za sve zainteresovane, uz obaveznu registraciju. REGISTRACIJA se vrši putem Google obrasca kom se pristupa OVDE. Registracija je otvorena do SUBOTE 3. jula u 24:00 Progam konferencije povezan je sa projektima B.AIR i LAM! koje podržava Evropska komisija kroz programe Kreativna Evropa i Erazmus+.