Priče iz Kockograda

CEKOM i BAZAART
Priče iz Kockograda 

   “Priče iz Kockograda” je predstava koja govori o tome kroz šta sve prolazi mlada osoba koja je drugačija od svoje okoline. To je priča o promenama u samom sebi, o prihvatanju i neprihvatanju sebe i drugih.

   Stanovnici Kockograda su svi kockastog oblika i uvek su se dobro slagali, ali sve se promenlio kada se jednog dana u uglednoj porodici Kockin rodila Lopta.

Na različite načine porodica  je pokušavala da prikrije zastrašujući loptasti oblik svog deteta, ali tokom odrastanja ona je sve više odskakala od okoline i vršnjaci su je odbacivali. Kada joj je jedna zgodna kocka slomila srce, Lopta je odlučila da se zauvek promeni…

Predstava je nastala na osnovu kreativnog procesa u okviru projekta Dramska edukacija za interkulturno učenje IDEAL, u saradnji organizacija Bazaart iz Beograda i CEKOM iz Zrenjanina.

U predstavi igraju članovi dramske grupe CEKOM koji su zajednički razvijali dramsku priču na temu diskriminacije i isključivanja među mladima. Voditelj procesa je Mina Sablić, dramaturg, uz podršku Smiljane Tucakov, dramskog pedagoga iz CEKOM-a. Autor lutaka je Blagovesta Vasileva, po nacrtima učesnika.

Program Kockograd