Susret sa Jelenom Stojiljković – Drama međ pesmom i međ biljem

U ponedeljak 22. decembra, sa početkom u 19.30 časova u OŠ „Drinka Pavlović“ održan je sedmi susret sa stručnjacima i praktičarima za primenu drame u obrazovanju i vaspitanju pod nazivom Lekovitost pesme kao lekovitost bilja. Radionicu je vodila Jelena Stojiljković, profesorka srpskog jezika i književnosti u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školiu Beogradu.

Edukativna radionica „Lekovitost pesme kao lekovitost bilja“ nastala je korelacijom nastavnih sadržaja književnosti i farmakognozije i kozmetologije, kroz dramu kao nastavni metod. Povezivanje stručnog i književnog znanja, kroz dramske tehnike, karakteriše model rada odeljenjskog pozorišta Teatar Farmakopea.

Jelena Stojiljković je počela da primenjuje dramske metode u nastavi srpskog jezika i književnosti školske 1999/2000. godine, radeći u Medicinskoj školi na Zvezdari, a potom nastavila 2003. u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi. Za DICE projekat je osmislila časove srpskog romantizma kao spoj nauke o bilju i srpske poezije „Lekovitost pesme kao lekovitost bilja“.