U Nišu promovisan Priručnik za interkulturalno učenje kroz dramu

Promocija Priručnika u Nišu održana je samo dva dana posle beogradske – u petak 14. decembra. Ovim je zaokružen ciklus promocija u ovoj godini, a već početkom naredne godine planiraju se promocije u Zrenjaninu, Smederevu, Novom Sadu i Somboru. 

Nastavnici, učitelji, profesori, pedagozi, studenti, učenici i roditelji imali su prilike da se u sali CRCR-a (Centar za razvoj civilnih resursa, Niš) upoznaju sa principima vođenja kreativnog dramskog procesa.
Prvo je prikazan film Uključi me – razumeću o projektu IDEAL. Zatim je Sunčica Milosavljević, menadžerka projekta, pozvala sve prisutne da se kroz jednu kratku radionicu, iskustveno, upoznaju sa principima rada o kojima govore Vodič i Priručnik. Na kraju je urednica oba izdanja Marina Milivojević-Mađarev ukazala na koji način se iskustvo sakupljeno u ovim knjigama može primeniti u praktičnom radu. Nastavnici su pokazali naročiti interes i oduševljenje za vežbe i radionice iz Priručnika  upoređujući ih sa svojim dosadašnjim iskustvom, zaključujući da su one dobrodošle ne samo kada je u pitanju interkulturalno učenje, već i u inkluzivnoj nastavi i prilikom obrade školske lektire.