Plodovi našeg rada

Iz štampe je izašao Priručnik za interkulturalno učenje kroz dramu dizajniran za nastavnike i voditelje radionica, koji donosi set tehnika za unapređenje socijalnih kompetencija dece i mladih.

Vodič kroz kreativni dramski proces i Priručnik za interkulturalno učenje su dve komplementarne i jedinstvene publikacije nastale na osnovu iskustva, rada i istraživanja pedagoga, naučnika i umetnika okupljenih oko projekta IDEAL. Vodič ima za cilj da dramskim pedagozima približi osnovne pretpostavke, metodologiju i tehnike kreativne drame. Priručnik se komplementarno nadovezuje na Vodič i nudi konkretne predloge kako kroz dramske radionice uputiti decu i mlade u tako složene teme kakva je na primer interkulturalnost.

Obe publikacije imaju štampano i elektronsko izdanje koje možete preuzeti na našem sajtu. Izdavač je BAZAART iz Beograda. U decembru i januaru će u svim partnerskim gradovima biti održane promocije ova dva izdanja na kojima ćete moći da se upoznate za ovim, lepim i zrelim plodovima našeg rada.