P O K U S: Pozorišni omladinski klub za upoznavanje sveta – Poziv za prijavljivanje

***
BAZAART poziva srednjoškolce, studente i druge mlade ljude da se uključe u Pozorišni omladinski klub POKUS

POKUće svake subote okupljati tinejdžere i omladince (starije od 15 godina) koji žele da se bave pozorištem kroz igru i kreativne izazove. Učesnike očekuju neobične i dinamične radionice u kojima će naučiti mnogo o pozorištu, ali i o sebi i svetu oko sebe.

Kroz zaigrane i duhovite vežbe i zadatke, članovi POKUS-a će upoznavati i razvijati svoje sposobnosti. Ovladaće scenom i naučiti da se bolje i sigurnije kreću, govore i komuniciraju. A za kraju godine će sami smisliti pozorišnu predstavu koju će izvoditi s prijateljima koje će steći u POKUS-u.

POKUS počinje sa radom u subotu 02. novembra 2019. u 12 časova,
u Centru za kulturu Stari grad (Parobrod), Kapetan Mišina 6a.

Ovo će biti uvodna radionica nakon koje će učesnici odlučiti da li žele da se učlane u Pozorišni omladinski klub.

Članstvo u POKUS-u se ne naplaćuje u 2019. godini. Uslov za učešće je da se redovno dolazi na radionice i probe, da se aktivno učestvuje i da se poštuju drugi članovi i voditelji.

POKUS vode dramske umetnice i pedagoškinje Sunčica Milosavljević i Nataša Milojević (biografije u nastavku), uz povremenu podršku koleginica i kolega vičnih tehnici glasa, pripovedanju, dizajnu scene i kostima i dr. pozorišnim veštinama.

Prijavljivanje se vrši online, popunjavanjem prijave koja je na ovom LINKU.
Prijavu pošaljite najkasnije do 31. oktobra u ponoć.

Pravo prijave imaju svi srednjoškolci, studenti i drugi mladi ljudi.

Vidimo se na prvom susretu POKUS-ovaca! 

* Fotografija sa Pozorišnog omladinskog kampa CAPTAINS, Erasmus+ program, avgust 2019. FotoVedran Savić.

Sunčica Milosavljević je pozorišna rediteljka s dugogodišnjim iskustvom u radu sa mladima. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala u oblasti Dramske pedagogije na FDU u Beogradu. Rukovodi programom u umetničkoj grupi BAZAART. Kao rediteljka, dramska pedagoškinja, menadžerka u kulturi i umetnička direktorka festivala savremenog i omladinskog pozorišta, radila je u Srbiji, regionu, Evropi i u Indiji.

Nataša Milojević je plesačica, koreografkinja, plesna i dramska pedagoškinja. Diplomirala je biologiju, završila Akademiju za fizički i ekspredivni teatar, a trenutno završava Specijalističke studije dramske pedagogije na Sveučilištu u Zagrebu. Radila kao voditeljka kreativnih procesa i koreografkinja u radu sa odraslima, decom i mladima na brojnim projektima i festivalima u zemlji i inostranstvu.

Dodatne informacije možete potražiti na natasa.bazaart@gmail.com