OD UČENIKA DO UČITELJA: Šta uče oni koji uče našu decu?

U ponedeljak 8. decembra u 19 časova u Ustanovi kulture Parobrod

Umetnička organizacija BAZAART
poziva Vas na

šestu tribinu projekta OSTRVA

OD UČENIKA DO UČITELJA:
Šta uče oni koji uče našu decu?

Svi želimo za našu decu kvalitetno obrazovanje i vaspitanje, zasnovano na savremenim programima usmerenim na dete i učenika, utemeljeno u moralnim i kulturnim vrednostima i sprovedeno u demokratski uređenoj i socijalno odgovornoj školi.
To nisu samo naše želje, već pravo građana Srbije normirano Zakonom.

Kakva će stvarno biti škola i kako će naša deca učiti u njoj, u velikoj meri zavisi od toga što uče oni koji se školuju da postanu učitelji i nastavnici.

  • Koliko su programi za obrazovanje budućih prosvetnih radnika savremeni?
  • Jesu li usmereni na studente?
  • Da li prepoznaju moral i kulturne vrednosti kao oblast učenja?
  • Kako pripremaju vaspitače i nastavnike da razvijaju demokratiju i socijalnu odgovornost?

Na šestu tribinu projekta OSTRVA pozvali smo ’učenike’ i ’učitelje’ – sadašnje i bivše studente, direktore i profesore visokoškolskih ustanova širom Srbije, koje obrazuju vaspitače, nastavnike i stručne saradnike u školama. Dođite i Vi da razgovaramo o tome šta uče oni koji će sutra učiti našu decu.

Voditelj tribine: dr Marina Milivojević-Mađarev. Urednički tim: Ljubica Beljanski Ristić, CEDEUM; dr Milan Mađarev, VŠSSOV u Kikindi; Nataša Milojević, BAZAART; mr Sunčica Milosavljević, glavna i odgovorna urednica, programska direktorka BAZAART.

Projekat OSTRVA se već godinu dana sa uspehom odvija u Beogradu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu i drugim gradovima, s ciljem da poveže važne činioce iz oblasti drame i obrazovanja u Srbiji, unapredi obrazovno-vaspitnu praksu i približi obrazovanje potrebama građana i društva.