Kreativne dramske radionice za nastavnike


U ponedeljak 13. marta od 19.00 do 21.00 u Dečjem kulturnom centru Beograda, soba 303, održavamo kreativnu dramsku radionicu za nastavnike.

  • Zašto nastavnik treba da učestvuje u dramskim radionicama?

Da bi kroz iskustvo, stekao kompetentnost. Dramsko i pozorišno stvaralaštvo je kompleksno i zahtevno. Obuhvata brojne oblike komunikacije koji imaju svoja pravila i zakonitosti. Zakonitosti dramske komunikacije se uče; niko ih ne poznaje unapred, bez obzira na urođenu darovitost.

Najbolji, a verovatno i jedini način da se usvoje dramskapravila je učestvovanje u dramskom stvaralačkom činu. Lično iskustvo daje nam najpotpuniji uvid u svu složenost dramske strukture. Da bismo izrazili svoju ideju i preneli je drugima, neophodno je da poznajemo procese dramskog stvaranja i izražavanja. Moramo imati sopstveno stvaralačko iskustvo.

DOĐITE! 

Učešće u radionici je slobodno. Učesnici mogu dobiti potvrdu o učešću, za lični portfolio. Kreativne dramske radionice za nastavnike deo su programa LOTREK Centra Beograd, čiji rad podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.