ISLANDS – projekat koji nastavlja IDEAL

BAZAART i partnerska mreža organizacija neformalnog obrazovanja u Srbiji
s ponosom Vas pozivaju na prezentaciju novog projekta

u ponedeljak 23. decembra u 18 sati u UK Parobrod

ISLANDS povezuje važne subjekte u oblastima drame i obrazovanja u Srbiji – civilno društvo, škole, nastavnike, umetnike, donosioce odluka, istraživače, profesore… kako bi se osnažili nastavnici kao nosioci obrazovne reforme, aktuelizovala obrazovna praksa, poboljšalo inicijalno obrazovanje nastavnika i modernizovali školski programi (kurikulumi).

Veza između ostrva je obrazovna drama kroz koju učimo kulturnu osetljivost i veštine.

Zašto?
Zato što je redefinisanje društvene uloge i autoriteta nastavnika preduslov za obnavljanje vrednosnog sistema u srpskom društvu.

Zato što nastavnici treba da pamte da imaju sasvim posebno mesto u društvu, da su oni simbol napretka, prosperiteta, kulture i plemenitosti duha i da ih njihova uloga u oblikovanju budućnosti obavezuje čašću i nemerljivom odgovornošću.

Nijedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina…

Džon Don

Partneri:

BAZAART (Beograd),  Pedagoško društvo Srbije (Beograd), Centar za kulturu Smederevo, Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju CEKOM (Zrenjanin), Centar za podsticaj psihološkog rasta i razvoja HRAST (Niš) i Prijatelji dece opštine Novi Beograd. Pridruženi partneri su Klub studenata pedagogije (Beograd) i Omladinsko pozorište PATOS (Smederevo).

Projekat finansira Evropska Unija kroz program “Podrška civilnom društvu”.
Projekat se finansira iz budžeta Republike Srbije – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.