DOBAR UDŽBENIK – ŠKOLA KOJA UČI – 7. tribina

Jedan od najvećih saveznika nastavnika i đaka u procesu obrazovanja je udžbenik – most između nastavnih programa i učionice. Zakon obezbeđuje da nastavnici budu recenzenti udžbenika, kao i da direktno biraju udžbenike koje koriste u nastavi.

Da li nastavnici koriste svoje zakonske mogućnosti i zašto su one važne?
Da li iz udžbenika uče samo učenici?
Kako uči škola?

Dođite da sa našim sagovornicima – izdavačima, autorima, udruženjima građana i nastavnicima koji učestvuju u kreiranju literature koja se koristi u nastavi priđemo korak bliže odgovoru na pitanje – kakvi treba da budu udžbenici iz kojih će radoznalo i radosno učiti đaci, nastavnici i škola?

Utorak 23. decembar u 19 časova u UK Parobrod

Sagovornici: Ljiljana Marinković, direktorka izdavačke kuće „Kreativni centar“ i članica Izvršnog odbora Udruženja izdavača udžbenika; Stanislava Vučković, psiholog, suosnivačica Grupe „Hajde da…“, konsultantkinja za UNICEF; Mirjana Unčanin, profesorka biologije u VIII beogradskoj gimnaziji, autorka udžbenika iz biologije i Dušica Blagojević, profesorka srpskog jezika i književnosti u OŠ „Milan Rakić“.

Tribinu vodi Mina Sablić-Papajić, dramaturškinja i autorka novog izdanja BAZAART-a „Tolerantna učionica“ koje će biti predstavljeno na tribini.