Recite DOBAR DAN i osvrnite se na svoj život 90-ih

Godine 1992. smo moja porodica i ja došli u Beograd. Bez ičega. Deca su bila mala. Živeli smo u kolektivnom vojnom smeštaju, u Žarkovu, pa na Banjici, u blizini pet Banjičkih solitera. Godine 2008. sam se teško razbolela, a 2009. zbog toga otišla u invalidsku penziju. Oporavak je dugo trajao. Onda su počeli da se nižu radosni događaji. Godine 2011. ćerka se udaje. Rađa se naše prvo unuče. Useljavamo se u novi stan na Bežanijskoj kosi. Ali, čeznem za Banjicom. U oktobru 2012. useljavamo se u soliter! Danas pevam sa svojom pevačkom grupom. U četvrtak ću Vam sa drugaricama pevati i pričati svoju priču.

Ljiljana Šćekić

Četvrta tribina projekta Reci DOBAR DAN posvećena je godinama kada je čitav sistem, građen decenijama, doživeo sunovrat i kada je, naglo i brzo, počeo da nastaje sasvim drugačiji svet. Te su godine donele i značajne migracije stanovništva na Banjici. Tih godina smo imali malo, ali smo umeli mnogo. Kao i mnogi pre nas, naučili smo da budemo veoma snalažljivi.

Dođite da  zajedno okusimo ono što nam je pomoglo da preživimo 90-te i da proverimo koliko je i na koji način, to iskustvo promenilo nas i život oko nas.

Gosti večeri: Dr Olga Manojlović Pintar, naučna saradnica Instituta za noviju istoriju Srbije; Vlado Sekulić, član Opštinskog veća gradske opštine Voždovac; Žika Lazin, predsednik Boćarskog kluba Banjica i Ljiljana Šćekić, stanovnica Banjice, žena koja se uspešno izborila sa izazovima sudbine.
Razgovore vodi i moderira spisateljica Darinka Kovačević.

MZ «Banjica», Bulevar Oslobođenja 96, u četvrtak, 28. februara u 19 časova.