Otvaranje Konferencije sa NIKOLOM RADOJLOVIĆEM


Pozivamo Vas na

OTVARANJE KONFERENCIJE
„CENTRI I MARGINE“

nastupom Nikole Radojlovića, umetnika stendap-a

u subotu, 02. jula 2022. u 10.00 časova
Ustanova kulture PAROBROD, Beograd

Konferenciju “CENTRI I MARGINE” otvara Nikola Radojlović, poznati stendap komičar sa bogatom ličnom i profesionalnom biografijom koja obuhvata iskustvo rada u prosveti, civilnom društvu i javnom sektoru, u oblasti antidiskriminacionih politika.

Nikola će pozdraviti učesnike Konferencije kratkim nastupom u kom će se, kroz različite primere iz života, dotaći tema kao što su: inovacije u nastavničkoj praksi, vrednosti koje dolaze sa društvenih margina, inkluzije u kulturi i obrazovanju i osnaživanje grupa i pojedinaca.

Nikola Radojlović je istoričar, umetnik stendap-a i član tima za Antidiskimi-nacionu politiku i unapređenja rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na Filozofskom fakultetu završio je osnovne i master studije, a potom Diplomatsku akademiju. Radio je kao nastavnik istorije, ulični svirač i menadžer projekata. Veliku popularnost stekao je kao stendap komičar, samostalno i sa rok bendom San Debelih Žena. Pored stand up-a, bavi se komponovanjem, pisanjem aforizama, pesama i scenarija.
Od prethodne jeseni Nikola je koscenarista emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

Nikola Radojlović je od rođenja slep.

ORGANIZACIJA: Konferencije „CENTRI I MARGINE – SNAGE PRIBLIŽAVANJA“ povezuje umetničke i kulturne prakse i razvojne procese dece, mladih i drugih osetljivih grupa. Agendu preuzmite OVDE.

Konferenciju organizuju Reprezentativno udruženje u kulturi BAZAART i partneri: CEDEUM i UK Parobrod.

Skup podržavaju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa.