Dobar dan – ART Fora u Beogradu

Na umetničkim akcijama u Galeriji 11a u holu solitera, umetnici BAZAARTA otkrili su čitav niz čudesnih priča i umeća stanara i zabeležili ih u knjizi Dobar dan. Uz priče, objavljene su fotografije “s prozora” Dragoljuba Grozdanovića i stihovi pank muzičara Marjana Terzića.
Samo toliko je moglo da stane u jednu knjigu.
O svemu ostalom što je projekat Dobar dan na Banjici pokrenuo, razmislite:
Ako je jedan mali projekat, u samo jednom soliteru jednog naselja u Beogradu, pronašao ovakvo kulturno blago, šta bi sve moglo da se pronađe i učini u čitavoj zemlji kada bismo imali sluha jedni za druge? 

Pravi rezultat projekta su akcije i predlozi Duške, Mece, Domenike, Ljilje, Vere, Dragoljuba, Dragane, Ivane, Dada, Marka… Posebnu zahvalnost dugujemo predsedniku Kućnog saveta, Dušku Radoševiću, koji je imao sluha za naš projekat kada je on bio tek ideja koju treba sprovesti u delo. Kada se krajem maja završavao naš zajednički festival Solitarnost, Duško i njegove komšije uveravali su nas da projekat ne sme biti završen, već da treba nastaviti dalje.

Stanovnici Crnotravske 11a imaju sada nove ideje kako ići dalje. Oni će kucati na razna vrata i tražiće   podršku i razumevanje, kao što smo to činili i mi. Vas koji čitate ovu knjigu molimo da ih razumete i podržite.

Umetnička akcija Dobar dan odvijala se u beogradskom soliteru u Ulici Crnotravska 11a na Banjici. Cilj projekta bio je da približi sugrađane jedne drugima i predstavi njihovu kreativnost.