PROMOCIJE VODIČA

06. april 2012. 
Održane prezentacije Vodiča kroz kreativni dramski proces u 4 grada

U Zrenjaninu, Beogradu, Smederevu i Nišu uspešno su održane promocije Vodiča kroz kreativni dramski proces.

U Zrenjaninu je Vodič predstavljen u Kulturnom centru 30. marta. U Beogradu je prezentacija održana u Svečanoj sali gradske opštine Vračar, 03. aprila. U Smederevu je dan kasnije Vodič predstavljen nastavnicima u smederevskoj Gimnaziji. U Nišu je domaćin promocije 05. aprila bilo Narodno pozorište.

Na promocijama se okupio veliki broj nastavnika srednjih i osnovnih škola iz 4 grada, kao i stručnjaci u oblasti kreativne drame i drame u obrazovanju.

31. mart 2012.
Prezentacija Vodiča kroz kreativni dramski proces

Vodič kroz kreativni dramski proces je nastao kao rezultat projekta Dramska edukacija za interkulturno učenje / Intercultural Drama Education And Learning – IDEAL. Vodič ima za cilj da dramskim pedagozima približi osnovne pretpostavke, metodologiju i tehnike kreativne drame, kako bi im olakšao primenu u svakodnevnom radu.

Svako poglavlje sadrži drugu temu i odgovore na pitanja koja mogu da pomognu dramskim pedagozima tokom rada na kreativnom procesu. Vodič je organizovan tako da se može čitati od početka do kraja, ali i parcijalno, po poglavljima, u zavisnosti od trenutnih potreba i interesovanja. Vodič daje odgovre na pitanja zašto se opredeliti za ovaj način rada, kako skupiti grupu, kako je voditi, kako doći do teme, kako ideje realizovati i napraviti predstavu.

U Vodiču su okupljeni autori koji su potekli iz Školigrice i Škozorišta u Beogradu, Dramskog studija Doma pionira u Beogradu, inostranih škola kao što je Škola Žak Lekok u Parizu, ali i iz građanskih organizacija, omladinskih pozorišta i grupa u Srbiji koje spontano koriste kreativni stvaralački i pedagoški pristup.

Prezentacije i promocije Vodiča biće organizovane u partnerskim gradovima:

Beograd (Opština Vračar) utorak 3. april u 20 časova,

Smederevo (Gimnazija) sreda 4. april u 19.30 časova,

Niš (Narodno pozorište u Nišu) četvrtak 5. April u 12 časova